Ännu mera mat!
Jag gillar att ha egen Creme fraichesås till med lite vitlök och ramslökssalt. Rikard gillar även klassisk bbq sås till.
Köttet fick stå i römmertopf gryta i ca 6 timmar med endast salt o peppar på köttet och sedan hade jag en morot och en lök plus några hela vitlöksklyftor som fick gå med i en skvätt vatten.
När man använder denna klassiska lergryta är det lämpligt att blötlägga den en stund innan den ska in i ugnen. Den kan spricka om den är torr.
Som tillbehör gjorde jag en finhackad sallad på sallad, tomat, gurka, paprika och sockerärtor.
Hade även stekta champinjoner i en egen skål.
En blandning med oliver och jalapeños och en egen blandning med vitkål och lök som jag stekte i smör med honung och vitvinsvinäger, det blev en god sötsur blandning som passar som tillbehör.
Rikard gillar rå lök så även det fanns som alternativ.
Detta serveras i pitabröd som jag bakade under tiden.
Recept på dessa:
25g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
10-12 dl vetemjöl (det går att ha lite grahamsmjöl i om man vill)
Ta en degbunke och häll i 37 gradit vatten och lös upp jästen i det. Tillsätt salt och lite mjöl i taget. När degen är seg och len utan att vara torr sätter man den åt sidan i ca en timme med en plastfolie på bunken. Detta bevarar fukten i degen.
När degen jäst klart delar man upp den i 8 lika stora delar och rulla dem till bollar och kavla sedan till runda plattor.
Sedan in med dem i ugnen i ca 8 minuter i ca 200 grader.
Man ser att det bildas en luftficka i brödet och sen är det bara att ta ut när de fått lite svag färg. Vänta några minuter sedan är det bara att njuta.
Dessa går utmärkt att frysa för att tas fram vid behov och bara värma i ugnen!






Mycket gott!
//Bea