Minimagarnas land!

Lammfilé, ja det är inte det sämsta det! Det är även inte den största styckdelen på ett lamm! Dock väldigt gott! Jag personligen älskar lamm och har faktiskt inte (ännu) misslyckats med detta kött! Får ofta höra att det är konstigt i smaken och att det "sakar kofta"! Gör om gör rätt! 
Rätt tilllagat så smakar det superbt! Denna gång hade jag turen att springa på förpackningar med Svenskt lamm, filé 2 st PR förpackning för ca 30 kr pr förpackning. Det va "ät snart" datum på dessa. Inte gör det mig något. Vi har ju både frysboxen köket och en frysbox om så är fallet! 
Denna gång så frös jag in dessa styckvis Dvs en filé pr påse. 
Idag tog vi fram EN filé och jag gjorde en Wellington variant på denna. Jag gjorde en duxell massa av champinjoner och charlottenlök och lindade in den i smördeg. 
Jag köper smördeg för det är allt för meckigt att göra själv. 
Till detta åt vi potatisgratäng med vitlök och en rödvinsreduktion. Det funkade! 
Nu kan jag tillägga att vi har perfekt lunch till i morgon då halva filén blev kvar... 🤔
Märkligt även för oss! 
(null)

(null)

Så har vi det en fredagskväll med 15 kronerskött! 😁

//Bea