Redan skördat första spenaten! 👏🏻

Hej o hå här går det undan! Dags att skörda första spenaten. Jag klipper den så den får en chans att växa upp en gång till. Jag har i och för sig flera sorter på gång så det är ju inte så att vi blir utan. Sår dessutom fler gånger under säsongen.  (null) (null)

(null)

(null)


Lite fakta om spenat: 
Den är rik på järn. 
Den innehåller lite oxalsyra. 
Nitratet i den kan bli nitrit vid viss uppvärmning. 
(null)

Jag förväller därför min spenat som ska frysas in. Dock blir det ju då en uppvärmning men den har varit frusen i mellan. Vågar nog påstå att det är vid uppvärmning direkt efter förvaring i kylskåp är problemet. 
 Äter ibland våran spenat rå i sallader. Den har en mycket god smak. 
Så så farligt tror jag inte att det är. Jag har aldrig blivit dålig av spenat i alla fall. 

Visst är det härligt att säsongen är i full gång i trädgården? Jag njuter och trivs med att så och skörda. Förädla och äta. Fantastiskt att få tillgång till detta stora naturliga skafferi! 

Odla på// Bea