Citronmuffins

Blev inspirerad av mig själv!
Så jag satte fart att baka på en gång,
Faktiskt så bakade jag dessa i Lets Dance studion på mästerkockarnas matlagningsstation. Med Johan och Birgittas ögon på mig. Det blev bra men som alla vet kom jag ju aldrig med i Hela Sverige Bakar, tyvärr har jag fel etnisk bakrund enligt produktionen på metertelevision.
Men men baka kan jag ändå!
Så håll till godo!
Citronmuffins alá Bea
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
50g smör
1 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 citron
Glasyr:
2 msk smör
200g floursocker
1 citron
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att vispa ägg och socker pösigt. Ha sedan i pressad citron och riv med rivjärn skalet. Tänk på att det vita i skalet är något beskt så ta bara av det gula.
Smält smöret och ha i mjölken, häll det sedan i äggvispet, det gör inget om det är varmt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i den blöta blandningen. Klicka upp i muffinsformar på en plåt(12st). Lättast är att använda muffinsplåt, eller alternativt använda styva muffinsformar av relativt bra kvalitet. ( annars kan de vika sig och flyta ut!)
Grädda sedan i ugnen i ca 15-20 minuter. Testa med teststicka.

Under tiden de är i ugnen kan man förbereda glasyren.
Smält smöret och pressa en citron ha sedan i floursockret. Jag hade rosa karamellfärg i pasta form, som kommer från Wilton. Jag tycker det är bättre med pasta än med rinnande färg då den rinnande är blöt och man då måste öka mängden floursocker för att få perfekt konsistens.
Ha sedan på det på de något svalnade muffinsen. Dekorera med strössel, sockerblommor eller bara ha dem som de är.
Tänk också på att ha ordentligt med citron i för det blir jättegott!

De blev godkända av Rico!

Varje muffins innehåller ca 180 kcal för er som räknar eller vill veta i allmänhet!
Lyckatill och låt er väl smaka.