Ravioli ala Bea

(null)

Vi råkade få lite hummersoppa kvar sedan fredagens middag så jag va tvungen att hitta på något av resterna. Dessutom råkade jag ha några havskräftor liggandes i frysen så då dök Ravioli upp som förslag i mitt huvud. 
Det jag gjorde va att slänga ihop en enkel pasta deg på durumvete och äggulor, salt och en skvätt vatten. Medan degen vilade i kylen förberedde jag fyllningen.  (null)

(null)

(null)
Fyllingen bestod av kräftköttet och citronzest tillsammans med lite cremefraiche och lite riven parmesanost. 
Efter att ha bearbetat degen i pastamaskinen la jag ut klickar med fyllning. Jag tog lite äggvita (hade ju bara gulorna i degen) och penslade runt fyllningen, som ett lim. Sen la jag på nästa pasta ark uppepå och tröck ut raviolisar med ett kakmått som är runt.  (null)

(null)
Jag hade även lite ruccola i fyllningen! 

Efter detta medan pasta vattnet kokade upp gjorde jag en liten gräddsås på resterna av hummersoppan. Jag grovhackade några stora kräftstjärtar och lät såsen reducera innan jag hade i stjärtarna.  (null)

(null)
Kokade sedan raviolisarna i ca 2-3 minuter för att sedan ha i dem i den färdiga såsen! 
Det blev mycket gott kan jag tillägga! 

Tänk på att jag aldrig handlar mina matvaror till ordinarie pris. Dvs det är inte så exklusivt som det låter. Samt att både Rikard och jag äter mycket små portioner vilket gör att det inte går åt så mycket. 
Fast det är otroligt rolig matlagning tycker jag. 
Jag frångick även det vita vinet denna gång och drack en Zinfandel till detta. Bara för att jag kunde! Jag gör som jag vill! 😂

Ha en trevlig söndag! //Bea